https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, December 09, 2010

Marbel technique! Βάψε τα νύχια σου... μέσα στο νερό!


Λάτρευα το greige βερνίκι μέχρι που ανακάλυψα τη δύναμη του γκρι: είναι η νέα λατρεία των stars, ταιριάζει με όλα τα ρούχα και το σημαντικότερο, όταν χαλάει δεν είναι εμφανές γιατί είναι αρκετά ανοιχτόχρωμο. Αυτά μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα οπότε και δοκίμασα κάτι νέο: την Marbel Technique, μια τεχνική δηλαδή με την οποία βάφεις τα νύχια σου βυθίζοντάς τα δάχτυλα σε ένα μπολ με νερό και μερικές σταγόνες βερνίκι.
Ok, στην αρχή το έκανα με δυσκολία και πολύ υπομονή. Μετά από μερικές μέρες practice, όμως, το παίζω στα δάχτυλα!  Πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που σου δίνει δεν στο εξασφαλίζουν ούτε το greige, ούτε το γκρι, ούτε όλα τα αγαπημένα σου βερνίκια μαζί!

Βήμα 1

 
Σε ένα μπολ βάζουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, τοποθετούμε εναλλάξ μια σταγόνα από τα βερνίκια της αρεσκείας μας. Εδώ επιλέξαμε μπλε με ιριδίζον χρυσό. Ξεκινάμε, λοιπόν, ρίχνοντας μια σταγόνα μπλε βερνίκι. 

Βήμα 2

 
Συνεχίζουμε με μια σταγόνα χρυσό.


Βήμα 3

 
Και μια ακόμη σταγόνα από το μπλε βερνίκι.


Βήμα 4

 
Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχεις στο μπολ σου πρέπει να είναι πολύ κοντά σε αυτό της φωτογραφίας.




Βήμα 5

 
Με μια καρφίτσα κάνουμε σχέδιο στα χρώματα ακολουθώντας κάθετες και οριζόντιες κινήσεις. Μια καλή και ασφαλής πρόταση είναι να δημιουργήσεις σταυρούς (φαντάσου το κάτι σαν την κίνηση που ακολουθείς όταν κόβεις μια πίτα!). 


Βήμα 6

 
Βουτάμε το δάχτυλο στο μπολ σιγά- σιγά ώστε να μην καταστρέψουμε το μείγμα. Για να μην βάψουμε το δέρμα γύρω από το νύχι, τοποθετούμε λαδάκι.  


Βήμα 7

 
Με ένα ξυλάκι μαζεύουμε το χρώμα που περισσεύει γύρω- γύρω. Έχει γίνει ήδη κρούστα οπότε η διαδικασία είναι πολύ εύκολη.



Βήμα 8

 
Με μια μπατονέτα και ασετόν καθαρίζουμε επιμελώς το χρώμα γύρω από το νύχι. Για τα υπόλοιπα νύχια ακολουθούμε κάθε φορά την ίδια διαδικασία (σταγόνες με βερνίκι στο μπολ, βυθίζουμε το νύχι κοκ.) 



Το τελικό αποτέλεσμα!


Το μανικιούρ μας έχει ολοκληρωθεί! Όπως βλέπεις, σε κάθε νύχι έχει αποτυπωθεί και διαφορετικό σχέδιο, γεγονός που δίνει στα νύχια μας περισσότερο ενδιαφέρον. Και μπορεί σαν διαδικασία να είναι χρονοβόρα, όμως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Πρόκειται πραγματικά για μια ενδιαφέρουσα τεχνική που όλες μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι (αφού μου την έδειξε η ειδικός την ακολούθησα μόνη μου για τα υπόλοιπα νύχια!) και το αποτέλεσμα δείχνει επαγγελματικό!