https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, March 31, 2011

Τελείωσαν τα ψέμματα;.


Η ιαπωνική κυβέρνηση αναλαμβάνει τον έλεγχο της TEPCO

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, ενισχύοντάς την με ενέσεις ρευστότητας από τα κρατικά κεφάλαια, όπως αναφέρει την Παρασκευή, η ιαπωνική εφημερίδα Μαϊνιτσί.

Τρίτη ήττα από Σιένα (88-76) και «αντίο Βαρκελώνη» για τον Ολυμπιακό


Τρίτη ήττα από Σιένα (88-76) και «αντίο Βαρκελώνη» για τον Ολυμπιακό 
Απογοητευτικός για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε στην Τοσκάνη από την πρωταθλήτρια Ιταλίας Σιένα (88-76) και έμεινε εκτός τελικής φάσης της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα έδρας που είχαν στο ξεκίνημα της σειράς των αγώνων και έχασαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον μεγαλύτερο από τους εφετινούς στόχους τους.

Επική πρόκριση του ΠΑΟ στο φάιναλ φορ


Οι Πράσινοι επικράτησαν της Μπαρτσελόνα (78-67) ματς και πάνε Βαρκελώνη
Επική πρόκριση του ΠΑΟ στο φάιναλ φορ 
 Ο Παναθηναϊκός για δέκατη φορά στην ιστορία του θα συμμετάσχει σε φάιναλ φορ έπειτα από την σπουδαία πρόκριση που πήρε εναντίον της Μπαρτσελόνα. Παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι πριν το ξεκίνημα της σειράς είχαν τον τίτλο του αουτσάιντερ απέδειξαν ότι διαθέτουν το μέταλλο του πρωταθλητή και πήραν το εισιτήριο για την Βαρκελώνη. Το Τριφύλλι επικράτησε στο τέταρτο παιχνίδι των  Καταλανών με 78-67 και πάει φουλ για τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο...

Montepaschi Siena vs Olympiacos

Logitech Wireless Solar Keyboard K750




Η Logitech έχει μακρά παράδοση στην αγορά των πληκτρολογίων και όπως είναι φυσικό η συνεχόμενη χρήση περιφερειακών με μπαταρίες δημιουργεί συχνά πυκνά πονοκεφάλους στο χρήστη. Μπορεί η λύση των επαναφορτιζόμενων σετ να είναι ιδανική στη σημερινή εποχή, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ομάδα καταναλωτών που θέλει να κάνει περαιτέρω οικονομία και να μην συνδέει καθόλου το περιφερειακό στο ρεύμα. Για αυτή την περίπτωση, η γνωστή εταιρία προσφέρει τοWireless Solar Keyboard K750, το πρώτο πληκτρολόγιό της που φορτίζει με την ηλιακή ενέργεια. Από την πρώτη ματιά στο σχεδιασμό του νέου προϊόντος ξεχωρίζουν τα ειδικά σχεδιασμένα κελιά στο επάνω τμήμα, από τα οποία η συσκευή τροφοδοτείται.



Οι 10 κορυφαίες σειρές video games



Μπορεί οι τίτλοι που έχουν κυκλοφορήσει μέσα στα χρόνια να είναι άπειροι, αλλά πολλοί λιγότεροι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να μετατραπούν σε σειρές, κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου και αποκτώντας πολλούς φανατικούς που απαιτούσαν συνέχειες. Σειρές όπως Final Fantasy, Metal Gear Solid, God of War αλλά και άλλες πολλές κατάφεραν να κάνουν εκατομμύρια παίκτες να αναμένουν πάντα τον επόμενο τίτλο. To Enternity μάζεψε λοιπόν τις 10 πιο αγαπημένες σειρές όλων των εποχών, τις οποίες πρέπει να μελετήσουν όλοι οι «ψαγμένοι» gamers...

Στο σφυρί τα πιο αισθησιακά ελβετικά ρολόγια



Σπάνια ρολόγια του 18ου και του 19ου αιώνα με ιδιαιτέρως ερωτικές σκηνές αναμένεται να βγουν σε δημοπρασία στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για τα 33 κομμάτια μία συλλογής Ελβετού, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος ωστόσο τα μάζευε εδώ και 25 χρόνια. Η συλλογή του σύμφωνα με το Reuters περιλαμβάνει πάνω από 700 έργα τέχνης και κειμήλια – όλα με ερωτικό περιεχόμενο –. Μεταξύ αυτών βρίσκονται μπαστούνια, αγάλματα και “αντικείμενα από ελεφαντόδοντο με αυτοερωτική χρήση”. 

Εσείς σε ποια στάση κοιμάστε;



Μπρούμυτα: πρόκειται για τη χειρότερη στάση ύπνου. Ενώ πρόσκαιρα μπορεί να ανακουφίζει όσους έχουν πρόβλημα χαμηλά στη μέση (ή μετά από μια μέρα που την περάσατε σκυφτοί) γιατί μοιάζει με το τέντωμα της γάτας, μακροπρόθεσμα είναι πολύ βλαβερή. Υποχρεώνει τη σπονδυλική στήλη να πάρει μία αφύσικη στάση και επιβαρύνει τον αυχένα, μιας και το κεφάλι μένει γυρισμένο από τη μία ή την άλλη πλευρά όλο το βράδυ.

Επικίνδυνα τα ροφήματα με κάνναβη



Επικίνδυνα εμφανίζονται ποτά και αναψυκτικά που περιέχουν κάνναβη και κυκλοφορούν ελεύθερα σε κράτη μέλη της Ε.Ε. Τροχαία ατυχήματα και αιφνίδιοι θάνατοι φαίνεται να συνδέονται με τα ροφήματα αυτά. Ανησυχία επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία προωθεί τρόπους για την ορθή «χρήση» τους. 

Το επικίνδυνο extreme sport της Μόσχας


Το Μετρό της Μόσχας έχει γίνει πρόσφατα ένας χώρος για ενα νέο και εξαιρετικά επικίνδυνο extreme sport, το  metro surfing! Νεαροί ανεβαίνουν στο τελευταίο βαγόνι του συρμού και προσπαθούν να παραμείνουν κρατημένοι βιντεοσκοπώντας παράλληλα το εγχείρημα τους!

ΈΝΑ ΣΑΤΙΡΙΚΌ ΒΊΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΈΣΗ ΑΝΑΤΟΛΉ



Χρησιμοποιώντας Angry πουλιά για να εξηγήσει τη κατάστασή στη  Μέση Ανατολή με τις  εξεγέρσεις .

Προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι


Μεγάλος αριθμός αντικαθεστωτικών  έχει συγκεντρωθεί έξω από την Μπρέγκα και δηλώνουν ότι οι δυνάμεις τους εξακολουθούν να πολεμούν με τα στρατεύματα του λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι για τον έλεγχο της πετρελαϊκής πόλης ανατολικά  της Λιβύης.

Βίντεο της ημέρας Woodkid - "Iron"






Φυσικά, up-and-coming σκηνοθέτης Yoann Lemoine σώσει το καλύτερο οπτικά εφέ

BodyBoarding στο φράγμα



Η συγκεκριμένη σκηνή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι παρμένη από κάποιο water park, ωστόσο αυτοί οι δυο τύποι βρήκαν τον τρόπο να διασκεδάσουν δωρεάν στη «νεροτσουλήθρα»  του φράγματος!

Συζεί με 240 κούκλες και τη γυναίκα του!



Κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν πώς ένας 60χρονος είναι αρκετά μεγάλος ώστε να παίζει με... κούκλες! Ρωτήστε όμως και τον Bob Gibbins, έναν βρετανό μηχανικό ο οποίος λατρεύει τις κούκλες όλων των ειδών- κυρίως τις γνωστές “κούκλες του έρωτα” (love dolls)-, έχοντας στη συλλογή του 240 από συτές, οι οποίες κοστίζουν 160.000 δολάρια!


KOOP - KOOP ISLAND BLUES (OFFICIAL VIDEO)







Ανεμοστρόβιλος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα





















Αντιδράσεις προκαλεί εφαρμογή που "θεραπεύει" την ομοφυλοφιλία

Αντιδράσεις προκαλεί εφαρμογή που "θεραπεύει" την ομοφυλοφιλία
Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή του iPhone που σύμφωνα με τους κατασκευαστές της μπορεί να γιατρέψει το επαίσχυντο αυτό κουσούρι  με τη βοήθεια του Υψίστου, προκαλώντας όπως είναι λογικό πλήθος αντιδράσεων.

Ο αργός θάνατος του Detroit


Σε πόλη-φάντασμα βλέπουν να μετατρέπεται το Detroit οι πιο απαισιόδοξοι (…εναπομείναντες) κάτοικοί του - και οι εικόνες της αποσύνθεσης των μεγαλόπρεπων κτηρίων είναι εντυπωσιακές.Η κάποτε κραταιά βιομηχανική περιοχή, και για να μην ξεχνιόμαστε, γενέτειρα του house και μιας ολόκληρης dance σκηνής, έχει πλέον τους λιγότερους μόνιμους κατοίκους από το 1910, και ο πληθυσμός της έχει μειωθεί κατά 25% μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Μέσι


Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Μέσι
Δεν τραυματίστηκε σοβαρά ο Λιονέλ Μέσι
 Δεν χρήζει ιδιαίτερης ανησυχίας ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι στον προσαγωγό όπως ανακοίνωσε το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός Superstar επέστρεψε με ενοχλήσεις από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα και είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση με την Βιγιαρεάλ, αλλά αν δεν αγωνιστεί απέναντι στο Κίτρινο Υποβρύχιο θα επιστρέψει στην αναμέτρηση με την Σαχτάρ.

Ραδιενεργό γάλα βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ραδιενεργό γάλα βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες
Είναι κάτω από το όριο ασφαλείας και δεν υπάρχει ανησυχία για τη δημόσια υγεία
Ραδιενεργό γάλα βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες
Μέτρηση των επιπέδων ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.
Ιχνη από ραδιενεργό Ιώδιο-131 βρέθηκαν σε δείγμα γάλακτος που προέρχεται από την πολιτεία της Ουάσινγκτον εντόπισαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, το ποσοστό που ανιχνεύθηκε είναι πολύ πιο χαμηλό από το όριο ασφαλείας και γι΄αυτό δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη δημόσια υγεία.

Πιέσεις στο Τόκιο για να επεκτείνει τη ζώνη εκκένωσης στη Φουκουσίμα


Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στη γύρω θαλάσσια περιοχή ξεπέρασαν κατά 4.000 φορές τα όρια ασφαλείας
Πιέσεις στο Τόκιο για να επεκτείνει τη ζώνη εκκένωσης στη Φουκουσίμα
Ενα άγαλμα του Βούδα απομακρύνεται από κοιμητήριο που υπέστη καταστροφές από το τσουνάμι στην επαρχία Ισινομάκι στη βόρεια Ιαπωνία
Εντείνονται οι πιέσεις προς τις ιαπωνικές αρχές για να διευρύνουν τη ζώνη εκκένωσης γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, όπου τα επίπεδα της ραδιενέργειας στη γύρω θαλάσσια περιοχή ξεπέρασαν κατά 4.000 φορές τα διεθνώς καθορισμένα όρια ασφαλείας.

ΑΟΖ, στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα



Γράφει ο
Ηρακλής Καλογεράκης
Ας υποθέσουμε πως έχουμε ένα χωρίς περίφραξη κτήμα και ο διπλανός μας «καλός γείτονας», μας ζητά την άδεια να μπει μια συγκεκριμένη μέρα, για να μελετήσει από πού θα περάσει μια γραμμή, προκειμένου να υδροδοτήσει το δικό του οικόπεδο και του την δίνουμε. Όταν έλθει εκείνη η μέρα τον αφήνουμε να πάει μόνος του χωρίς εμάς, αλλά ο απέναντι «κακός γείτονας» τρέχει στο κτήμα μας, τον απειλεί, του απαγορεύει να κάνει την έρευνα-μελέτη και τον διώχνει επειδή το κτήμα μας ισχυρίζεται ότι είναι δικό του!

Δικαιώνουν τους οίκους αξιολόγησης με λεονταρισμούς και ανεδαφικές προτάσεις


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια φορά είπαν κάτι σωστό οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και αυτή ακριβώς ήταν η φορά που έπεσαν πάνω τους όλοι να τους φάνε.

Να τους φάνε, καμιά αντίρρηση, αλλά για τους σωστούς λόγους – διαβάστε εδώ και εδώ και εδώ).

Διότι όταν επιτίθεσαι σε κάποιον όταν λέει το σωστό, τότε είναι βέβαιο πως υπονομεύεις την ίδια σου την προσπάθεια, δίνεις στον αντίπαλο επιχειρήματα και, επομένως, όταν το σωστό επαληθεύεται (διότι αυτό συμβαίνει πάντα στο τέλος), ουσιαστικά έχεις βάλει τα χέρια και βγάλει τα μάτια σου μόνος σου.

Όσοι από την αρχή – πρώτα στις 11 Μαρτίου και μετά στις 25 Μαρτίου – υποστήριξαν πως η ΕΕ όχι μόνο έκανε μια τρύπα στο νερό με τις αποφάσεις της, αλλά και δεν δημιούργησε έναν αξιόπιστο μηχανισμό στήριξης, περίπου κατηγορήθηκαν ως… προδότες.

Συμμετοχή μόνο στο «Μεγάλο μας Τσίρκο»

Χθες οι αποφάσεις για τα τετράποδα, σε 15 μέρες για τα… δίποδα!
Εν μέσω φίλιων πυρών και φωνών περί ανάγκης για λιγότερες ωραιοποιήσεις και περισσότερες αλήθειες, με την οικονομία της χώρας υποβαθμισμένη για άλλη μια φορά και με το υπουργικό συμβούλιο να διαθέτει χθες μέρος του χρόνου του προκειμένου να λάβει 18(!) αποφάσεις για τα… τετράποδα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 15 Απριλίου νέες «δημοσιονομικές διορθώσεις» - άλλη μία ωραιοποιημένη έκφραση – αυτή τη φορά για τα… δίποδα!

Συνταγή της Ημέρας!

Συνταγή της Ημέρας!
Κινέζικα νουτλς με λαχανικά (Chow mein)
Συνταγές για 4 άτομα

Υλικά:
400γρ. noodles (κινέζικα μακαρόνια- φρέσκα ή αποξηραμένα),
Αλάτι / πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
3 κούπες λαχανικά κομμένα σε λεπτές μακριές φέτες
(π.χ. καροτα, αγγουράκια, κολοκυθάκια, γλυκές πιπεριές
σε οποιοδήποτε χρώμα, λάχανο, σέλινο, κ.λπ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια τετράγωνα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ελαφριάς σόγιας (light soya sauce)
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Προετοιμασία:
Βράστε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε λίγο αλάτι. Προσθέστε τα noodles και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσέξτε να μην τα παραβράσετε.
Όταν τελειώσετε το ψήσιμο τους, στραγγίξετε αμέσως και αφήστε τα κάτω από κρύο νερό για μισό λεπτό περίπου. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Βάλτε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση γουόκ, και αφήστε να κάψει. Η όλη διαδικασία θέλει πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέστε στο λάδι το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει ελάχιστα και αλατοπιπερώστε. Ξεκινήστε την προσθήκη των λαχανικών, αρχίζοντας πρώτα από τα πιο σκληρά λαχανικα.  Για παράδειγμα, αν έχετε προετοιμαστεί όλα τα παραπάνω λαχανικά τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα καρότα και το σέλινο και να τελειώνουν με το αγγούρι και το λάχανο. Κάθε φορά που προσθέτετε ένα λαχανικό στο γουόκ σας θα πρέπει να το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό περίπου πριν προσθέσετε το επόμενο. Αυτό θα επιτρέψει στα λαχανικά σας να ψηθούν ομοιόμορφα.
Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το μέλι σε ένα ποτήρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά.. Αν το μέλι σας είναι πολύ παχύρευστο προσθέσετε λίγο περισσότερη σάλτσα σόγιας.
Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά στο γουόκ με τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά για να αναμειχθούν με τα λαχανικά. Μόλις το πετύχουμε αυτό χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε την σάλτσα που φτιάξατε από μέλι και σόγια στο γουόκ. Ανακατέψτε καλά 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι. Καλή Όρεξη!

Wednesday, March 30, 2011

H ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου



H ακριβότερη μέχρι σήμερα, φωτογραφία του κόσμου είναι μια άποψη του Nαού του Ολυμπίου Διός της Aθήνας, τραβηγμένη το 1842 από τον ερασιτέχνη φωτογράφο και Γάλλο αριστοκράτη Zοζέφ Zιλμπέρ. Πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Kρίστις στον Σεΐχη του Kατάρ, έναντι .... 789.000 ευρώ! Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν άλλες δώδεκα από τις παλαιότερες φωτογραφίες της Eλλάδας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Τ' ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ


Μάθε το όνομά σου

Ενώ ο Πλάτωνας λέει ότι "τα ονόματα δεν δόθηκαν τυχαία"...
«Δεν έχεις τυχαία τ’ όνομα σου», λέει μια αγγλική παροιμία...

Παραδείγματα:

Ανδρέας: σημαίνει «θαρραλέος, άφοβος». Του αρέσει η οικογενειακή.... ζωή και η συμμετοχή στα κοινά. Κερδίζει την υποστήριξη των ισχυρών. Ζηλιάρης, πεισματάρης και οικονόμος. Έξυπνος, με ιδέες συχνά πολύ πρωτότυπες. Ο ανδρείος.
Άνθιμος: μαχητικός, αγωνίζεται για τις ιδέες του. Σοβαρός, προτιμάει τη μελέτη απ' τις διασκεδάσεις.
Ιωάννης: από την Εβραϊκή λέξη Ιωννάθαν (η χάρη του Θεού). Ο Γιάννης είναι δυναμικός και αρκετά αυταρχικός. Υπεύθυνος και άνθρωπος του καθήκοντος, αγαπάει πολύ την οικογένειά του. Κλειστός χαρακτήρας όταν βρίσκεται με πολύ κόσμο, γίνεται ιδιαίτερα ευχάριστος στον κύκλο των φίλων του.....




Από τι ειναι φτιαγμένο αυτό το αυτοκίνητο;


Δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας όταν δείτε από τι υλικά είναι φτιαγμένο αυτό το αυτοκίνητο! 

«Υπερασπιζόμαστε τη φανέλα του ΠΑΟΚ»


Αισιόδοξος για τη συνέχεια ο Βιτόλο

Την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off και η διεκδίκηση εισόδου στο Champions League είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Βίκτορ Βιτόλο.

Ο ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά» σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του κάνουν τα πάντα προκειμένου να υπερασπιστούν τη φανέλα της ομάδας.

Αναλυτικά, όσα είπε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο «Αθλητικό Metropolis» για:

Πλήγμα για Ρεάλ


Τραυματίστηκε ο Μπενζεμά

Λαβωμένος επέστρεψε στη Μαδρίτη από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Γαλλίας ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο επιθετικός της Ρεάλ αποχώρησε στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης των «τρικολόρ» με την Κροατία και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τι βράδυ της Τετάρτης έδειξαν πως έχει μία ελαφρά θλάση στον αριστερό μηρό.

Βασικός ο Κοτσόλης


Θα ξεκινήσει με Πανσερραϊκό

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ανακοίνωσε στην προπόνηση στον Στέφανο Κοτσόλη ότι θα ξεκινήσει βασικός στην αναμέτρηση εναντίον του Πανσερραϊκού για πρώτη φορά μετά από τον τελευταίο αγώνα του με την Ομόνοια.

Πληρωμές στον ΠΑΟΚ


Το παιχνίδι με το Μαρούσι έφερε ρευστό

Το παιχνίδι με το Μαρούσι γέμισε τα ταμεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ που άρχισε να πληρώνει τους έλληνες παίκτες που περίμεναν τις πληρωμές τους και έχουν κάνει αρκετή υπομονή μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο θέμα.

Τον «νίκησε» μόνο το τσουνάμι!

Τον «νίκησε» μόνο το τσουνάμι!

«Έφυγε» σε ηλικία 104 ετών από την τρομερή φυσική καταστροφή

Ο Τακαχάσι Σιμοκαβάρα κατάφερε να ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής, στη διάρκεια της οποίας πρωταγωνίστησε στον κλασικό αθλητισμό, για να «φύγει» τελικά άδοξα, όντας ένα από τα θύματα του τσουνάμι.

Portugal Rally 2011 Highlights


O Ogier πέτυχε στο ράλλυ Πορτογαλίας την τρίτη νίκη στης καριέρας του στο WRC. Ταχύτατος και τις τρείς ημέρες του αγώνα...
αντιμετώπισε στα ίσα τον ομόσταυλό του Loeb, ενώ οι Latvala και Hirvonen που ξεκίνησαν δυνατά την πρώτη ημέρα, ταλαιπωρήθηκαν τις επόμενες από σκασμένα ελαστικά χάνοντας τις ελπίδες τους για νίκη. Δείτε το Video με τα καλύτερα περάσματα του αγώνα.

Eνας Παράδεισος στον Αρκτικό κύκλο..


 
Το Lofoten είναι ένα αρχιπέλαγος στα βόρεια της...
Νορβηγίας. Αν και βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο, εμφανίζει μια ιδιόμορφη ανωμαλία στις θερμοκρασίες του.
Το Lofoten έχει μακραίωνη ιστορία καθώς κατοικείται από τον 8ο μ.Χ αιώνα. Το όνομά του σημαίνει το πόδι του λύγκα και οφείλεται στη μορφή που σχηματίζουν τα νησιά του.

Sexy string τώρα και σε...αυτοκόλλητο!!!


Η νέα μόδα στα εσώρουχα έχει να κάνει με
τα αυτοκόλλητα string...

ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ BACKFLIP ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


Ryan Anderson, γιος του θρυλικού Grave Digger κάνη ένα καταπληκτικό  , backflips  στο αυτοκίνητο  τέρας , ο Υιός-UVA Digger,  που για πρώτη φορά οδηγεί στο Μονστερ  Jam 2011.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ;

       Lights Out:   




Lights Out: 

Jackass vs Britney Spears και το Poo Cocktail


ΓΙΑ ΤΗ Η Britney Spears ΕΠΑΘΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑΤΗΣ  ΜΕ ΤΟΥΣ  Jackass
Κατά τι διάρκεια των γυρισμάτων για το έργο Jackass κάλεσαν την Britney Spears   για μια σκηνή που πότε δεν παίχτηκε  στους κινηματογράφους.
Έτσι  Την τελευταία νύχτα του Jimmy Kimmel Live , παρουσίασε  τη  "διαγραμμένη σκηνή" από  Jackass 3D που κάνει η   Britney  Spears το μπάνιο  της  με το  Poo Κοκκταήλ   ΑΠΟΛΑΎΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  

ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ [ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ] ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ




                                      VS

 Οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Κιέβου φιλονικία με τους οπαδούς των αντίπαλων Soccer Club Ντιναμό Κιέβου για να καθορίσει ποια ομάδα έχει τους πιο ΣΚΛΗΡΟΥΣ  οπαδούς.

Fiat 500 στους δρόμους των ΗΠΑ

Περίπου 50.000 Fiat 500 θα ξεχυθούν στους δρόμους των ΗΠΑ από το 2011, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/8) η Chrysler.


test drive από την οθόνη του υπολογιστή τους.


Ένα διαφημιστικό κόλπο που φαίνεται να πιάνει, είναι η δυνατότητα που θα δώσει από την 1η Νοεμβρίου η Mitsubishi στους πελάτες της, να κάνουν test drive από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι οδηγοί θα μπορούν να καθοδηγούν ένα αληθινό Outlander Sport μέσω του υπολογιστή τους. (σ.σ. Ίσως πρόκειται για “εξελιγμένη” μορφή του Need for Speed;).

Το αυτοκίνητο που κινείται με τη σκέψη



Χρησιμοποιώντας αισθητήρες που μετρούν τα εγκεφαλικά κύματα, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και στα εγκεφαλογραφήματα, οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν τα βιοηλεκτρικά πρότυπα κύματα σε εντολές ελέγχου, όπως “αριστερά”, “δεξιά”, “επιτάχυνση” ή “φρένο”.

ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΑΙΩΡΟΎΝΤΑΙ


Για την κατασκευή ενός νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη Nant de Drance στο ελβετικό καντόνι του Valais, η κοινοπραξία κατασκευής επέλεξε ένα στόλο  φορτηγών Astra HD8 480 ίππων.

ΚΡΑΤΟΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ!!!

ΚΡΑΤΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ!

Λάβαμε το παρακάτω από τον κ. ΑΝΔΡΕΑΤΟ, Καθηγητή της Σχολής Ικάρων. Το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη. Αν όμως
είναι αλήθεια, η διάβρωση πρέπει να έχει προχωρήσει έως το μυελό των οστέων της Παιδεία μας (ποιας Παιδείας;)

ΚΡΑΤΟΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ!!!

Γ΄ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε-Ο Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αμερικανικό SOS για τον πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας

Σήμα κινδύνου για την ετοιμότητα των ρουμανικών υπηρεσιών σε ένα ενδεχόμενο πυρηνικό ατύχημα εξέπεμψαν αξιωματούχοι της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βουκουρέστι, δίνοντας “αρνητική ψήφο” στην κυβέρνηση της χώρας, για την οποία εκτιμούν, ότι δε θα κατάφερνε να διαχρειριστεί μία διαρροή ραδιενέργειας από το σταθμό της Chernavoda.

Σύμφωνα με απόρρητο – μέχρι πρότινος – έγγραφο από τον Ιανουάριο του 2009, που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα (28/03), έχοντας διαρρεύσει από το Wikileaks, παρά τις επίσημες διβεβαιώσεις ότι τα μέτρα ασφαλείας επαρκούν, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι “καταγγέλλουν”, πως στον πυρηνικό σταθμό υπάρχουν μόνο 7 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας, τα οποία εκπαιδεύονται για το ενδεχόμενο πυρηνικού ατυχήματος µία φορά το µήνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων, για την ασφάλεια του σταθμού της Chernavoda, ο διευθυντής του σταθµού υπογράµµισε, πως οι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες θα µπορούσαν να αντέξουν ένα µεγάλο σεισµό.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία Nuclearelectrica National Company που εκµεταλλεύεται τον σταθµό διευκρίνισε ότι έχει σχεδιαστεί για να αντέξει σεισµούς άνω των 8 ρίχτερ, τη στιγµή που, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η εταιρεία, “ο ισχυρότερος σεισµός που θα µπορούσε να πλήξει τη Ρουµανία είναι 7 -7,5 ρίχτερ”, ο οποίος “µπορεί να σηµειωθεί µια φορά στα χίλια χρόνια”.

Ο διευθυντής παραγωγής του σταθµού εξήγησε ότι ο σταθµός έχει 2.500 τόνους νερού και δύο γεννήτριες ντίζελ, για να εξασφαλίσει ότι οι αντιδραστήρες θα παραµείνουν κρύοι επί 15 ώρες, αν κοπεί το ηλεκτρικό.

Ο πυρηνικός σταθµός της Chernavoda βρίσκεται σε απόσταση 150 χλµ. ανατολικά του Βουκουρεστίου και είναι ο µοναδικός στη Ρουµανία.

Κατασκευάστηκε από Ιταλούς και Καναδούς στις όχθες του ?ούναβη, ώστε να έχει άµεση πρόσβαση σε νερό για την ψύξη των αντιδραστήρων και εξασφαλίζει περίπου το 20% των αναγκών της Ρουµανίας σε ηλεκτρισµό.

Ο πρώτος αντιδραστήρας τέθηκε πρώτη φορά σε λειτουργία το 1997 και ο δεύτερος το 2007.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως τέσσερις εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή των αντιδραστήρων 3 και 4, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή των οποίων, ο σταθµός θα καλύπτει το 40% των ενεργειακών αναγκών της Ρουµανίας.





Η πετρελαιοκηλίδα της BP στον κόλπο του Μεξικού,

Η πετρελαιοκηλίδα της BP στον κόλπο του Μεξικού, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 5.000 κήτη, δελφίνια και φάλαινες, το 2010.


Τα στοιχεία αυτά, αναφέρονται σε μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Conservation Letters της Εταιρίας Βιολογίας Διατήρησης (Society for Conservation Biology).

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Πάρκαρε έξω από την... Βουλή!

Εμβρόντητοι έμειναν οι υπάλληλοι της Βουλής όταν είδαν μπροστά τους χθες το πρωί... μία ροζ Πόρσε να παρκάρει έξω από το κτίριο του γυμναστηρίου της Βουλής στην οδό Μητροπόλεως, πόσο μάλλον όταν βγήκε η Τζούλια Αλεξανδράτου από το αυτοκίνητο και μάλιστα...

Σμήνος μελισσών διακόψτε ποδοσφαιρικό αγώνα


Ένας προϊστορικός καρχαρίας ανάμεσά μας!

  Ο προϊστορικός καρχαρίας που βλέπετε στη φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση), ανακαλύφθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια στο λιμάνι Awashima της περιοχής Shizuoka, έξω από το Τόκιο.
  Οι ψαράδες που τον εντόπισαν ειδοποίησαν έντρομοι τους υπευθύνους του θαλάσσιου πάρκου Awashima Marine Park, ότι ένα "θαλάσσιο τέρας" πλησιάζει τις ακτές.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ASHEVILLE

  Σε σχολείο των ΗΠΑ στην περιοχή Asheville, οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν μια παρουσία να κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις του χώρου. Δεν υπήρχε σαφής ένδειξη για το τι ακριβώς υπήρχε την στιγμή εκείνη στον χώρο

Πλουτώνιο εντοπίσθηκε στο έδαφος της Φουκουσίμα


Πλουτώνιο εντοπίσθηκε στο έδαφος της Φουκουσίμα 
Υψιστη επαγρύπνηση απαιτεί το ατύχημα που συνέβη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν, την ώρα που ποσότητες πλουτωνίου βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία στο χώμα μέσα στο συγκρότημα της Φουκουσίμα Νταΐτσι, αλλά και έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού. 

Τα κοράλια μεταναστεύουν προς βορράν


Ταξιδεύουν 14 χιλιόμετρα ετησίως για να αποφύγουν τα θερμά νερά
Τα κοράλια μεταναστεύουν προς βορράν
Ορισμένα κοράλια αποφάσισαν να μεταναστεύσουν για να ξεφύγουν από τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών
 
Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν Ιάπωνες ερευνητές οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα κοράλια, θέλοντας να προστατευτούν από τις κλιματικές αλλαγές και την αύξηση της θερμοκρασίας που τα καταστρέφει, έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς τις βορειότερες περιοχές του πλανήτη. Τα κοράλια και οι ύφαλοι που αυτά δημιουργούν είναι μια από τις βασικότερες εστίες φιλοξενίας της θαλάσσιας ζωής στον πλανήτη. Η βιοποικιλότητα των κοραλλιογενών υφάλων συγκρίνεται μόνο με εκείνη των μεγάλων τροπικών δασών όπως ο Αμαζόνιος.

Τα "φρουτένια" αυτοκίνητα


 



Θα είναι κατασκευασμένα από ίνες μπανάνας και ανανά
Έρχονται τα "φρουτένια" αυτοκίνητα
Σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμα αυτοκίνητα κατασκευασμένα από μπανάνα και ανανά
Τα πιο "πράσινα" αυτοκίνητα στον κόσμο φιλοδοξεί να κατασκευάσει ερευνητική ομάδα από την Βραζιλία. Οι ερευνητές αναπτύσσουν εξαιρετικά ανθεκτικά μέρη κατασκευής αυτοκινήτων (αμαξώματα, εξαρτήματα, τμήματα κινητήρα κ.α) που αποτελούνται από φυσικά συστατικά και πιο συγκεκριμένα από φρούτα!