https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, November 29, 2010

Ποιοι κλέβουν το χρυσό της Ελλάδας




Η διαπίστωση αυτή βγαίνει από την έρευνα  εκμετάλλευση του ελληνικού χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται η σφιχτή οικονομική σχέση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» με την αγγλοκαναδική εταιρεία EUROPEAN GOLDFIELDS ( η οποία θα κάνει την εξόρυξη του χρυσού), την ΑΚΤΩΡ Α.Ε. (συμφερόντων Μπόμπολα), την DEUTSCHE BANK (το εργαλείο της Μέρκελ για να εκβιάζει την Ελλάδα), την ROTCHILD BANK και την ROYAL BANK OF CANADA.
Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, παίρνει άδειες για όλα τα σχέδια της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων.
Η εταιρεία σκοπεύει μα ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.
Μέχρι το τέλος του μήνα, η European Goldfieldsαναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπίας στην Ελλάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η εταιρεία έλαβε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια έπειτα από την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι το τέλος Μάιου.
Σύμφωνα με τον Μόργκαν-Γουάιν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης. «Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη».
Η συμφωνία με την καναδική εταιρεία είναι απίστευτα αρνητική και ετεροβαρής για την Ελλάδα, στην οποία θα αφήνονται μόνο… ψήγματα χρυσού από αυτά που θα βγάζει από τα μεταλλεία Κασσάνδρας.
Αλλά γι’ αυτήν την πολύ σκοτεινή ιστορία στην οποία εμπλέκονται και Έλληνες υπουργοί   θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις από μεθαύριο (αύριο είναι η απεργία των δημοσιογράφων).

Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας




Μολυσμένα με βαρέα μέταλλα σε ποσοστό που αγγίζει το 1000% είναι πατάτες, κρεμμύδια και καρότα από τη Θήβα και τα Οινόφυτα, όπως έδειξε έρευνα-σοκ του  Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας

 Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα επιμολυσμένα με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων βαρέων μετάλλων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 1.000% πάνω από τα λογικά όρια, φτάνουν καθημερινά στα τραπέζια των ελληνικών νοικοκυριών αποτελώντας βασικές τροφές ενηλίκων και παιδιών!
Βασικά τρόφιμα, συστατικά στοιχεία της ελληνικής διατροφής που παράγονται κατά πλειοψηφία στον κάμπο της Θήβας και των Οινοφύτων, (η περιοχή παράγει τη συντριπτική πλειοψηφία κρεμμυδιού και καρότου αλλά και ένα μεγάλο μέρος της πατάτας που διακινείται στην ελληνική αγορά) σε χώμα, δηλαδή, επιβαρημένο από τη βιομηχανική ρύπανση των μονάδων που ευθύνονται για την τραγωδία του Ασωπού και τις αποδεδειγμένες πλέον καρκινογενέσεις στην περιοχή.

Μελέτη
Αυτό προκύπτει από τη μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που θα παρουσιαστεί αύριο στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» που διεξήχθει στη Μυτιλήνη. Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίλλης, Γ. Πασσιάς, Σ. Μηνιάδου-Μειμάρογλου, Ν. Θωμαΐδης και Γ. Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα-βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές και συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φόρες. Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:


Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και ...
...700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.
Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.
Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρ' όλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.
Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.
Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!
Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.
Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Βαρέα μέταλλα
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.
Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!
Επίσης, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, θα πρέπει να υπολογίσουμε και το νικέλιο που προσλαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός από το νερό κι άλλες τροφές, ακόμα και μέσω της αφής με τα επινικελωμένα μαχαιροπίρουνα!
Ειδικότερα για τα παιδιά που τρέφονται με παιδικές τροφές που περιέχουν καρότα και πατάτες υπάρχει ένας εν δυνάμει κίνδυνος υπέρβασης της ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης νικελίου!

Οριοθέτηση
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών προτείνει την άμεση διενέργεια τοξικολογικής μελέτης και την οριοθέτηση νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα, κάτι που σήμερα δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Ζητούν ακόμη να επαναξιολογηθεί η χρήση της αγροτικής γης, με δεδομένο ότι, όπως αναφέρουν στην έκθεση, τα τρόφιμα βολβοί απορροφούν εκτενώς βαρέα μέταλλα.


Γίνεται ακόμη εμφανές ότι μέσω του Ασωπού τίθεται σε κίνδυνο και η υγεία κάθε ελληνικού νοικοκυριού που καταναλώνει εδώ και χρόνια προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και κυρίως πατάτες, καρότα άλλα και αναψυκτικά που εμφιαλώνονται με νερό από το καρκινογόνο ποτάμι.
Η πολιτεία γνωρίζει εδω και χρόνια αλλα... αγρόν ηγόραζε!
Η ευθύνη της πολιτείας είναι τεράστια αφού δεν προέβη σε κανένα μέτρο, ούτε καν πρόληψης ενώ:
Γνώριζε εδώ και μισή δεκαετία τουλάχιστον το πρόβλημα ρύπανσης του Ασωπού και τον άμεσο κίνδυνο επιμόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.
Γνώριζε εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια τις μετρήσεις του ΙΓΜΕ που έγιναν στην πεδιάδα της Θήβας και οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο παρελθόν από την «Η» ότι έχει επιμολυνθεί με εξασθενές χρώμιο ο υδροφόρος ορίζοντας.
Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Περιβάλλοντος μόλις πριν λίγους μήνες ανακοίνωσε κάποια μέτρα για τη συμμόρφωση των βιομηχανιών στον Ασωπό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει στην παραμικρή δράση, το υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει σε εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης και η μόνη που έγινε είναι μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης (Πρόληψις), η οποία, όμως, μέτρησε το πόσοι πέθαναν από καρκίνο και όχι πόσοι κινδυνεύουν να αναπτύξουν οποιαδήποτε ασθένεια από τα επιμολυσμένα τρόφιμα και νερό.
Μάλιστα η εκπόνηση της μελέτης έγινε με κρατικά χρήματα (500.000 ευρώ μέσω του ΚΕΛΠΝΟ) άλλα όχι με κρατική αιγίδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει και νομική αξία για τους κατοίκους της περιοχής!

Επιτέλους! Ανοίγει ο δρόμος για το πετρέλαιο



Μετά από τη σκληρή μάχη που έδωσε  ο Κώστας Χαρδαβέλλας για τα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα, επιτέλους ανακοινώθηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, η κατάτάθεση νομοσχεδίου , πολύ σύντομα, με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων.
Ο Φορέας θα προκηρύξει δημόσιους διαγωνισμούς ώστε να γίνουν έρευνες στη χώρα και στο βαθμό που αυτές αποδειχθούν θετικές στη συνέχεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων είτε πετρελαίου, είτε φυσικού αερίου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλου σχετικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος και αλλού, ο κ. Μανιάτης παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν θα τοποθετηθεί για το που και πόσο πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες - καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο θέμα - όμως, είπε πως υπάρχει αμεσότατη ανάγκη να προχωρήσουμε, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, στον εμπλουτισμό των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχουν.
Γιατί - όπως εξήγησε - τα στοιχεία είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Ο ερωτών βουλευτής από την πλευρά του είπε πως η Ελλάδα βρίθει πετρελαίων σε τέτοιο βαθμό ώστε η αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου να αποσβέσει το δημόσιο χρέος της χώρας κι όμως ουδέποτε οι κυβερνήσεις διαχρονικά ασχολήθηκαν με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα αν και τόνισε πως το ΥΠΕΚΑ έχει κάνει σημαντικά βήματα.

Μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στο Αιγαίο



Πρώτο το news με την έρευνα του Κώστα Χαρδαβέλλα έκανε τις μεγάλες αποκαλύψεις για την ύπαρξη του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα και τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αιγαίο, Ιόνιο και Κρήτη.
Οι αποκαλύψεις του news.ήταν η βάση της συζήτησης που έγινε στη Βουλή, στην οποία ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ορυκτός πλούτος για πρώτη φορά και δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει άμεσα στην ανεύρεση και εκμετάλλευσή του.
Σήμερα το news κάνει μια αποκάλυψη «βόμβα» με τα μυστικά σχέδια των ΗΠΑ για την εκμετάλλευση του ελληνικού ορυκτού πλούτου:
Ο Αμερικανός σύμβουλος της εταιρείας ¨Αlaskan – Aegean Risk and Search¨ Μάικ Ντόζιερ (ο οποίος έχει άμεσες σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών) δήλωσε στον Κώστα Χαρδαβέλλα:
«Η Αμερική είναι έτοιμη εφόσον της το επιτρέψουν Ελλάδα και Τουρκία να παρέμβει και να επιτύχουν όλοι μαζί μια χρηματιστηριακή συμφωνία συμφέρουσα για την Ελλάδα και την Τουρκία που θα έχει σχέση με τον πλούτο που θα βρίσκεται στο Αιγαίο. Το σχέδιο είναι μια αμερικάνικη ή μια βρετανική εταιρεία πετρελαίων να μπορέσει να εξορύξει τα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Αιγαίου σε συνεργασία με την Ελλάδα, με παροχή δικαιώματος στην Τουρκία να το διυλίζει. Στη συνέχεια θα γινόταν η μοιρασιά του πλούτου.
Η Τουρκία ήδη αναζητάει στηρίγματα από την Ρωσία για συμμετοχή στον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου και ο παράγοντας που επισπεύδει τα πράγματα είναι η οικονομία.
Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Ελλάδας για την εξόρυξη του πετρελαίου και για την έρευνα εντοπισμού φυσικού αερίου στην περιοχή.
Σε ότι αφορά την Κύπρο η αμερικανική εταιρεία Texaco συζητά ήδη με την πολιτική ηγεσία της χώρας περιμένοντας να έρθουν σε μια συμφωνία και με την Τουρκία για να προχωρήσει σε εξόρυξη του πετρελαίου στην περιοχή».
Ο Αμερικανός παράγοντας Μάικ Ντόζιερ, προφανώς μεταφέροντας θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και των εταιρειών που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά πετρέλαια είπε στο τέλος της συζήτησης στον Κώστα Χαρδαβέλλα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον:
«Οι ΗΠΑ είναι ένας σύμμαχος Τουρκίας και Ελλάδας που θα μπορούσε να αναλάβει τα κοιτάσματα αυτά και να βάλλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δύο χώρες, ώστε να βρουν μια επιθυμητή λύση. Η οικονομία δεν επιτρέπει σύγκρουση των δύο χωρών με θερμά επεισόδια κ.λ.π. και τα ψύχραιμα μυαλά Ελλάδας και Τουρκίας θα βρουν τον τρόπο να εξορύξουν τον υπόγειο ορυκτό πλούτο στις περιοχές που γειτονεύουν».
Το συμπέρασμα μετά από όλα αυτά είναι ότι χωρίς την συμμετοχή των ΗΠΑ και το ανάλογο κέρδος που θα έχουν δεν μπορούμε να μιλάμε για εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο.

Υπάρχει μια... Αλάσκα σε πετρέλαιο στο κρητικό πέλαγος...

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας, κάνει ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων.
Τα στοιχεία που δίνει ο κ. Φώσκολος (και στηρίζονται σε επίσημες επιστημονικές έρευνες) παρουσιάζουν μία Ελλάδα που μπορεί να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου – αν την άφηναν όμως να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο.
Χωρίς σχόλια και παρεμβάσεις δίνουμε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του κ. Φώσκολου: «Yπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που ξέρουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλλη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επίσης ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές, οι οποίες έχουν αποθέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50% διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολογίζω μεταξύ ένα και τρία τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου.
Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δημιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νησιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.
Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια... Αλάσκα, η οποία μπορεί να  φέρει αναλογία 20%, στην Ελληνική Κυβέρνηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δηλαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ.
Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά, τα Νεόρεια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία. Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη που κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης, 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια. Και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με τα νέα στοιχεία λοιπόν έχουμε ακόμα πιο θετικά νέα σε σχέση με τα αποθέματα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ναι την προηγούμενη φορά που μίλησα στον κ. Χαρδαβέλλα, τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφός μου, ο κ. Κωνοφάγος, μιλούσαμε για 300 δισεκατομμύρια. Τώρα μιλάμε για 3 τρισεκατομμύρια. Μιλάμε για χίλιες φορές παραπάνω μόνο το ένα κοίτασμα, όχι κάτω από τη Μεσσαρά, όχι το κοίτασμα της Λιβύης. Πιθανό να είναι 6 τρις. Και θα σας δώσω ένα μέτρο να καταλάβετε. Αυτή τη στιγμή η Αλγερία έχει 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Εμείς πιθανόν να έχουμε 6. Δηλαδή είμαστε περισσότερο από την Αλγερία.
Και βεβαίως υπάρχουν και επιπτώσεις. Αυτό το φυσικό αέριο για εμάς είναι πλεόνασμα. Αυτό το φυσικό αέριο θα φύγει κατευθείαν προς την Ευρώπη. Άρα θα έχουμε τεράστια αποθέματα και επ΄ ωφελεία της Ευρώπης. Δηλαδή αλλάζει όλο το σκηνικό πλέον αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το γεωπολιτικό. Εάν προσθέσουμε και τα αποθέματα της Κύπρου αλλάζει όλη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Και βάζω μέσα την Αίγυπτο και το Ισραήλ αυτή τη στιγμή. Το Ισραήλ από ότι μαθαίνω και πιθανόν ο κ. Κωνοφάγος να έχει περισσότερα στοιχεία, πρότεινε στον Πρωθυπουργό το δικό μας, να κατασκευάσουν αγωγό αερίου που να παίρνει το φυσικό αέριο του Ισραήλ και να το διοχετεύει στην Ευρώπη».

Η εκδίκηση της γυναίκας οδηγού (Video)


Τέρμα πια η απαξίωση και η προπαγάνδα εναντίον της γυναίκας οδηγού! Βρέθηκε η εκπρόσωπος του ωραίου φύλου που όρθωσε το ανάστημα της και πήρε την εκδίκηση της από τους άνδρες… Μη το χάσετε!


Strip Dance στο “Dancing with the stars” της Αργεντινής (Video)

Strip Dance - Silvina Escudero
“Σεισμό” προκάλεσε στην Αργεντινή η καυτή εμφάνιση της Silvina Escudero και του παρτενέρ της στο “Dancing with the stars” οι οποίοι επιδόθηκαν σε έναν άκρως ερωτικό χορό, με την sexy λατίνα να μένει topless μόνο με ένα μικροσκοπικό string. Έξαλλος ο παρουσιαστής της εκπομπής, διέκοψε το… show και άρχισε να καταστρέφει ότι έβρισκε μπροστά του!



Σλοβένος τρέφεται σωστά με 1 ευρώ τη μέρα!

Euro
Στον καιρό της οικονομικής κρίσης είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να ζήσει αξιοπρεπώς μόνο με ένα ευρώ τη μέρα; Ακούγεται πραγματικά απίστευτο και όμως ένας φαρμακοποιός στη Σλοβενία το κατόρθωσε, ενώ προτρέπει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του!
Ο Ales Cerin, πατέρας τεσσάρων παιδιών, θέλει να προωθήσει έναν απλό και ολιγαρκή τρόπο ζωής, που θα ενισχύσει την ενημέρωση και θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για την παγκόσμια ένδεια και την υπερβολική κατανάλωση στις ”πολιτισμένες” δυτικές κοινωνίες.
Ανακάλυψε ότι ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα είναι να καλλιεργεί ο ίδιος τα λαχανικά και τα φρούτα, που καταναλώνει.
”Ξοδεύω ένα ευρώ τη μέρα, κατά μέσο όρο για το φαγητό μου, τους τελευταίους δύο μήνες. Αλλά τρώω μήλα που φυτρώνουν στον κήπο μου, ενώ καλλιεργώ επίσης πράσα, φασόλια, σαλάτες, πιπέρι καθώς και ραδίκια.” εξήγησε ο Cerin.
Τα κύρια διδάγματα που έλαβε, από το πείραμα του αυτό, το οποίο θα τελειώσει τις επόμενες μέρες, ήταν ότι είναι δυνατό να ελαττώσεις το κόστος του φαγητού, που καταναλώνεις και την ίδια στιγμή να τρως πιο υγιεινά.
”Ο καταναλωτισμός των δυτικών κοινωνιών είναι υπερβολικός, ειδικά αν τον συγκρίνουμε με την κατάσταση που επικρατεί στις υποανάπτυκτες χώρες.” τονίζει ο Cerin.
Επιπλέον, ο Σλοβένος καταναλώνει νερό, τσάι από βότανα καθώς και γάλα, τα οποία προμηθεύεται από μια κοντινή φάρμα, καθώς το πράσινο τσάι είναι υπερβολικά ακριβό, όπως και το τυρί.
Επισημαίνει πως ”δεν έχω προβλήματα υγείας, αισθάνομαι περίφημα και πιστεύω ότι τρέφομαι σωστά και υγιεινά.”.
Παρασκευάζει ο ίδιος το γιαούρτι του, το μούσλι και το ψωμί του, ενώ σχεδιάζει να συνεχίσει να τρώει υγιεινά και λιτά ακόμα και μετά το τέλος του πειράματός του.
Ελπίζει, επίσης, ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.



2012: Έρχεται το τέλος του κόσμου;


Μέσα από ένα επιστημονικό ταξίδι θα δούμε τις πιθανότερες αιτίες που θα ανατρέψουν τις προβλέψεις. Θυμηθείτε τον πανικό Y2K (υπολογιστές) στις αρχές της δεκαετίας τιυ 2000. Ο καθένας ήταν προετοιμασμένος για μια παγκόσμια συντριβή του υπολογιστή του, αλλά…. δεν έγινε τίποτα.
Γιατί; Λόγω του κατάλληλου σχεδιασμού και της ανάλυσης της κατάστασης που είχε προηγηθεί;
Οι επιστήμονες της NASA είχαν μελετήσει τη Γη αρκετό καιρό πριν. Ο κόσμος δεν θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 παρά τα όσα γράφονται για το ημερολόγιο των Μάγιας.
Εδώ είναι 5 λόγοι, για τους οποίους η Γη θα συνεχίσει να περιστρέφεται:
  • 1. Το ημερολόγιο των Μάγια μελετήθηκε από επιστήμονες της ΝΑSA διεξοδικά;
«Όπως το ημερολόγιο που έχετε στον τοίχο του σπιτιού σας, δεν παύει να υφίσταται μετά την 31η Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο των Μάγια δεν παύει να υφίσταται στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Η ημερομηνία αυτή είναι το τέλος της μακράς περιόδου της εποχής των Μάγια και όπως το ημερολόγιό σας αρχίζει να προσμετρά πάλι την 1η Ιανουαρίου, μια άλλη μακρά εποχή αρχίζει και για το ημερολόγιο των Μάγια».
  • 2. Όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια είναι τα φαινόμενα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γη, η NASA ανακοίνωσε για τις επόμενες δεκαετίες:
“Δεν υπάρχουν πλανητικές ευθυγραμμίσεις τις επόμενες δεκαετίες, η Γη δεν θα διασχίζει το γαλαξιακό επίπεδο το 2012 και αν ακόμη οι πλανήτες μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν, οι επιπτώσεις στη Γη θα ήταν αμελητέες. Κάθε Δεκέμβριο, έχουμε μια ευθυγράμμιση της γης και του ήλιου, με το κατά προσέγγιση κέντρο του Γαλαξία μας, αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο γεγονός που δεν έχει συνέπειες. ”
  • 3. Θα συγκρουστεί ο πλανήτης Planet X (αστεροειδής) ή η Έριδα (αστεροειδής) στην προσέγγιση με τη γη απειλώντας με καταστροφή;
Ιστορίες (Nibiru) για ακυβέρνητους πλανήτες, είναι μια φάρσα του Διαδικτύου. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση για τις αξιώσεις αυτές. Αν ήταν πραγματικές και κατευθύνονταν να συναντήσουν τη γη το 2012, οι αστρονόμοι θα το είχαν διαπιστώσει παρακολουθώντας τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία και ο κίνδυνος θα ήταν ορατός ακόμα και με γυμνό μάτι. Προφανώς, δεν υπάρχει. Η Έρις (αστεροειδής) είναι πραγματική, αλλά είναι ένας πλανήτης νάνος παρόμοιος με τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα. Το πιο κοντινό που μπορεί να προσεγγίσει τη Γη είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια μίλια “.
  • 4. Όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν αν η Γη κινδυνεύει να πληγεί από μετεωρίτη το 2012; Το θεωρούν απίθανο.
“Η Γη ήταν πάντα αντικείμενο έλξης για κομήτες και αστεροειδείς. Η τελευταία μεγάλη πτώση ήταν 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν οδήγησαν στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Σήμερα οι αστρονόμοι της NASA διεξάγουν μια έρευνα που ονομάζεται Spaceguard για να βρουν οποιονδήποτε μεγάλο αστεροειδή βρίσκεται κοντά στη Γη, πολύ πριν συγκρουστεί. Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει καμία απειλή αστεροειδών τόσο μεγάλη όσο αυτή που σκότωσε τους δεινόσαυρους. Όλη αυτή η εργασία γίνεται ανοιχτά με δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της NASA στο νέο της πρόγραμμα, όπου μπορείτε και οι ίδιοι να διαπιστώσετε”.
  • 5. Υπάρχει κίνδυνος από γιγάντιες ηλιακές καταιγίδες που προβλέπονται για το 2012;
«Η Ηλιακή δραστηριότητα έχει τακτικό κύκλο, με αιχμές περίπου κάθε 11 χρόνια. Κοντά σε αυτές τις αιχμές δραστηριότητας, οι ηλιακές εκλάμψεις μπορούν να προκαλέσουν κάποια διακοπή των δορυφορικών επικοινωνιών, αν και οι μηχανικοί μαθαίνουν πως να προστατεύουν με ηλεκτρονικά μέσα τη γη, από τις ηλιακές καταιγίδες. Αλλά δεν υπάρχει ειδικός κίνδυνος που συνδέεται με το 2012. Το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα γίνει στο πλαίσιο 2012-2014 και δεν διαφέρει από τους προηγούμενους κύκλους σε όλη την ιστορία.
Η NASA λέει, «Που είναι η επιστήμη; Που είναι η απόδειξη; Δεν υπάρχει κανένας από όλους τους πλασματικούς ισχυρισμούς, είτε παράγονται σε βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή μέσω του Διαδικτύου, που να μπορέσει να μεταβάλλει το απλό γεγονός. Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο και για οποιοδήποτε από τους ισχυρισμούς που να στηρίξει ασυνήθιστες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το Δεκέμβριο του 2012 “.
Παρ’ όλες τις θεωρίες που πλανώνται, αυτοί είναι οι πλέον βασικοί λόγοι που ο κόσμος δεν θα τελειώσει το 2012

Αιωρούμενα ξενοδοχεία


“Χαρταετοί” βάρους 400 τόνων με πολυτελείς σουίτες και παράθυρα με … υψηλή θέα, για τους υψηλούς τους επισκέπτες είναι τα νέα ξενοδοχεία… αέρος-αέρος!

Η… τρελή ιδέα που είναι βασισμένη στα ταξίδια του μεσοπολέμου με τα θρυλικά Ζέπελιν έχει μπει ήδη σε εφαρμογή.

Τεραστίων διαστάσεων αερόπλοια σε σχήμα χαρταετού μετατρέπονται σε “αεροξενοδοχεία” που σε πρώτη φάση θα εκτελούν “αεροκρουαζιέρες” στον Ατλαντικό.
Το πρώτο έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται αυτή τη στιγμή… παρκαρισμένο στα Ντοκλαντς του Λονδίνου.
Μπορεί να μεταφέρει 100 επιβάτες-ενοίκους για τους οποίους διαθέτει μπαρ-σαλόνι, τέσσερα διώροφα (!) διαμερίσματα, ένα ρετιρέ και πέντε… απλά δωμάτια.

Μπορεί με την ταχύτητα των 145χλμ. την ώρα να κάνει το ταξίδι από το Λονδίνο ως τη Νέα Υόρκη μέσα σε 37 ώρες κατά τις οποίες οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα από το γυάλινο πάτωμα.

Βέβαια οι εταιρεία που το εκμεταλλεύεται δεν έχει σκοπό να “χτυπήσει” τις αεροπορικές εταιρίες που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια, αλλά να ανοίξει νέους δρόμους στην… αναψυχή των ζάμπλουτων κατοίκων του πλανήτη που θα μπορούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους από τη θέση που τους “ταιριάζει”… πολύ πιο ψηλά από τους κοινούς θνητούς.



Sunday, November 28, 2010

Εκδίωξη της Angelina Jolie από τη Βοσνία

Σάλος ξέσπασε στη Βοσνία για το περιεχόμενο του σεναρίου της ταινίας που πρόκειται να σκηνοθετήσει η Angelina Jolie, με αποτέλεσμα η επίδοξη σκηνοθέτιδα και το συνεργείο της να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τη χώρα.
Το σενάριο της ταινίας, που πραγματεύεται την τραγική ιστορία της βαλκανικής χώρας κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1992-95, αναβίωσε τις μνήμες και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τον τρόπο που παρουσιάζει την υπόθεση δεκάδων χιλιάδων Βόσνιων γυναικών που βιάστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Αιχμή του δόρατος αποτέλεσε σκηνή της ταινίας μέσα από την οποία επιχειρείται να δοθεί κάποια ερωτική διάσταση στη σχέση ενός Σέρβου βιαστή με το θύμα του.
Η αντιδράσεις των μελών των γυναικείων οργανώσεων θυμάτων του πολέμου ήταν τόσο μεγάλες, που η κυβέρνηση της Βοσνίας προβάλλοντας διάφορα τυπικά προσχήματα ανακάλεσε την άδεια που είχε παραχωρήσει στην Angelina Jolie για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων.

Σάλος στο Μεξικό από εκτέλεση τουριστών που έγινε κατά...λάθος





Σάλο έχει προκαλέσει στο Μεξικό η δήλωση συλληφθέντα αρχήγου συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών, ότι η απαγωγή και εν ψυχρώ εκτέλεση 20 τουριστών τον περασμένο Σεπτέμβριο έγινε... κατά λάθος!

Ο Carlos Montemayor, που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη και κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και σειρά δολοφονιών, ανέφερε στις Αρχές ότι η εν λόγω δολοφονία έγινε κατά λάθος, καθώς τα μέλη της συμμορίας του μπέρδεψαν τους τουρίστες με μέλη αντίπαλης συμμορίας!

Από τα τέλη του 2006 οπότε και ο ο Πρόεδρος του Μεξικού Calderon ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών, περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Επτά νεκροί και 67 τραυματίες από κεραυνό





Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 67 τραυματίσθηκαν από κεραυνό στη διάρκεια χριστουγεννιάτικης γιορτής κοντά σε νηπιαγωγείο της επαρχίας Κουαζούλου Νατάλ στην ανατολική Νότια Αφρική, μετέδωσε την Παρασκευή το νοτιοαφρικανικό πρακτορείο ειδήσεων Sapa. "Σύννεφα εμφανίστηκαν και ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα. Ο κεραυνός σκότωσε επί τόπου πέντε ανθρώπους και δυο υπέκυψαν στο νοσοκομείο", δήλωσε εκπρόσωπος της επαρχίας, αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές.Η τραγωδία σημειώθηκε  σε απομακρυσμένο χωριό τη στιγμή που γονείς και παιδιά είχαν συγκεντρωθεί για μια χριστουγεννιάτικη σε σκηνές κοντά σε ένα νηπιαγωγείο.

Η Κίνα προτείνει επείγουσες διαβουλεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας




«Ύστερα από ώριμη σκέψη η Κίνα προτείνει να διεξαχθούν επείγουσες διαβουλεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των αντιπροσωπειών στις διαπραγματεύσεις των Έξι, στις αρχές Δεκεμβρίου στο Πεκίνο, για να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που σήμερα προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία», δήλωσε ο Γου Νταγουέι, επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες αυτές.
«Η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα οι εταίροι των διαπραγματεύσεων των Έξι, ανησυχεί βαθειά για την ένταση στην κορεατική χερσόνησο», τόνισε ο Γου και υπογράμμισε ότι η πρόταση αυτή δε σημαίνει ότι επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες αυτές που άρχισαν το 2003 την πόρτα στις οποίες έκλεισε η Πιονγκγιάνγκ τον Απρίλιο του 2009.
Στη Σεούλ, η νοτιοκορεατική προεδρία αντέδρασε τονίζοντας ότι δεν είναι ο κατάλληλος καιρός να συζητηθεί το θέμα της επανάληψης των εξαμερών πυρηνικών συνομιλιών, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Υπερθέρμανση κλιματικής αιτιολογίας



Εκτός από την επιφάνεια της Γης που ανεβάζει θερμοκρασία, το ίδιο συμβαίνει και με την τροπόσφαιρα (troposfere), το χαμηλότερο τμήμα της ατμόσφαιρας, όπου λαμβάνουν χώρα οι αλλαγές του καιρού, υπερθερμαίνεται σταδιακά εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με νέα στοιχεία βρετανών και αμερικανών μετεωρολόγων.
Οι ερευνητές της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας και του βρετανικού πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεπιστημονικό περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής "Wiley Interdisciplinary Reviews-Climate Change", ανέλυσαν στοιχεία των θερμοκρασιών της τροπόσφαιρας κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και συμπέραναν ότι στο συγκεκριμένο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας αυξάνεται η θερμοκρασία, όπως ακριβώς θα αναμενόταν, καθώς συσσωρεύονται «αέρια του θερμοκηπίου» και παγιδεύεται η θερμότητα.
Η νέα μελέτη ουσιαστικά θέτει τέρμα στην 20ετή διαμάχη, που ξεκίνησε το 1990, όταν μια προηγούμενη επιστημονική έρευνα, βασισμένη σε στοιχεία δορυφόρων, είχε εγείρει ερωτήματα κατά πόσο όντως ανεβαίνει η θερμοκρασία στην τροπόσφαιρα, άσχετα με την άνοδο της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη μας.
Οι αποκλίσεις που τότε είχαν παρατηρηθεί ανάμεσα στις προβλέψεις των κλιματικών μοντέλων των επιστημόνων και στις δορυφορικές παρατηρήσεις -οι οποίες αμφισβητούσαν την άνοδο της θερμοκρασίας στην τροπόσφαιρα- οφείλονταν στον τρόπο που είχαν γίνει εκείνες οι μετρήσεις, σύμφωνα με την υπεύθυνη της νέας μελέτης, μετεωρολόγο Νταϊάν Σίμπελ, της ΝΟΑΑ.

Η μέτρηση της θερμοκρασίας στην τροπόσφαιρα είναι τεχνικά πιο πολύπλοκη σε σχέση με την μέτρηση της επιφανειακής θερμοκρασίας. Στη δεκαετία του ΄50 έγιναν οι πρώτες μετρήσεις με μεγάλα μετεωρολογικά μπαλόνια που έφτασαν στην τροπόσφαιρα και ακολούθησαν το 1979 τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι, όμως σε καμία περίπτωση τα παλαιότερα στοιχεία δεν ήσαν ακριβή, όπως εκτιμούν τώρα οι επιστήμονες.

Όταν η επιστημονική μελέτη του 1990 διαπίστωσε έλλειψη στοιχείων για άνοδο θερμοκρασίας στην τροπόσφαιρα, ειδικά στην περιοχή των τροπικών, ορισμένοι επιστήμονες αμφισβήτησαν τότε την αξιοπιστία των κλιματικών μοντέλων, ενώ άρχισαν να αναρωτιούνται αν ακόμα και η υπερθέρμανση στην επιφάνεια της Γης είναι τελικά πραγματική.
Η νέα έρευνα (μετα-ανάλυση), που επαναξιολόγησε και συνέκρινε 195 επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω στην τροπόσφαιρα, κατέληξε στο οριστικό συμπέρασμα ότι το χαμηλότερο στρώμα της ατμόσφαιρας όντως «ανεβάζει πυρετό» και συνεπώς δεν υπάρχει απόκλιση ανάμεσα στις εμπειρικές παρατηρήσεις και στα θεωρητικά κλιματικά μοντέλα.
Η νέα εκτίμηση έρχεται να ενισχύσει το «οπλοστάσιο» των επιστημόνων εναντίον των λεγόμενων «σκεπτικιστών» (ιδίως στις ΗΠΑ), οι οποίοι τελευταία έχουν γίνει πιο θορυβώδεις στις αμφιβολίες τους κατά της κλιματικής αλλαγής και του ρόλου που παίζουν σε αυτήν οι ανθρώπινες δραστηριότητες.
Νέες διεθνείς συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή θα ξεκινήσουν στο Κανκούν του Μεξικού, στις 29 Νοεμβρίου, αλλά οι προοπτικές για μια νέα δεσμευτική συμφωνία περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι μάλλον αδύναμες.

Κεραυνοί, ήλιος και γη επίσημα θεοί στη Βρετανία!


Ο δρυϊδισμός, το κέλτικο θρησκευτικό, παγανιστικό δόγμα που τιμά τη Φύση και τα φαινόμενα ως θεότητες, αναγνωρίστηκε στη Βρετανία ως θρήσκευμα, ανακοίνωσε η επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων.
Η Επιτροπή στην απόφασή της εκτιμά ότι «το Δίκτυο Δρυϊδών ιδρύθηκε επί τη βάσει αποκλειστικώς των αγαθοεργών σκοπών υπέρ της προώθησης της θρησκείας και εντός του πλαισίου του γενικού συμφέροντος». Με αυτή την απόφαση το Δίκτυο μπορεί εφεξής να χαίρει προνομιακού φορολογικού καθεστώτος.
Ο Δρυϊδισμός διδάσκει την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη Φύση. Τιμά ως θεότητες φυσικά φαινόμενα όπως ο κεραυνός, η βροχή κτλ, αναγνωρίζει ως ζωντανές οντότητες τη Γη, τον  Ήλιο και όλους τους πλανήτες, καθώς και λατρεύει τα πνεύματα που κατοικούν στα βουνά, στα ποτάμια, στα δάση κτλ…
Παρόλα αυτά η αναγνώρισή του ως «θρησκεία» στη Μ. Βρετανία συναντά την αντίδραση ορισμένων πιστών, που προτιμούν τον όρο «πνευματικότητα».

Τo κίνημα έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, πλην της Ιρλανδίας και της Βρετανίας και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ανθρώπων που αγαπούν την οικολογία και που αποξενώνονται από τις παραδοσιακές θρησκείες. Στη δε Βρετανία σύμφωνα με τους πιστούς του δρυϊδισμού, ποτέ δεν ήταν πιο δημοφιλής από την επικράτηση του χριστιανισμού στη χώρα.
Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δρ θεολογίας και θρησκειολογίας Αλέξανδρο Καριώτογλου, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά: «είναι μια τάση της σύγχρονης εποχής επιστροφής στις αρχαίες θρησκείες και παραδόσεις, επιστροφής και ταύτισης με την Φύση. Και Οι οπαδοί αυτών των παγανιστικών θρησκευμάτων υποστηρίζουν ότι οι μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες είναι η αιτία που εκατοντάδες χρόνια παρέμεναν στην αφάνεια. Δεν συμβαίνει όμως έτσι με τον χριστιανισμό. Αρκεί να σκεφτούμε ότι τα μοναστήρια χτίζονταν σε πανέμορφα μέρη, μοναδικού φυσικού κάλους, γιατί ακριβώς η σχέση με τη φύση είναι απαραίτητη για τον πιστό. Η χριστιανική παράδοση μιλάει για τον θαυμασμό των έργων του θεού. Άλλωστε σε πολλές γιορτές όπως του Σταυρού, στον Επιτάφιο, των Βαϊων μοιράζει η εκκλησία λουλούδια… γιατί απλά ο Θεός είναι ο δημιουργός του πλανήτη. Σε πολλά σημεία της λειτουργίας υπάρχουν επικλήσεις προς το Θεό για ευλογία της φύσης».

“Προφητεία” για το ναυάγιο του Τιτανικού;




Ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1898, δηλαδή 14 χρόνια πριν από το ναυάγιο του Τιτανικού, θεωρείται από πολλούς "προφητικό"! Συγγραφέας του ο Morgan Robertson και τίτλος του "Futility", που σημαίνει "ματαιότητα".
Η υπόθεση της νουβέλας είναι το ναυάγιο ενός πλοίου στον Ατλαντικό Ωκεανό μετα από σύγκρουση με παγόβουνο. "Και λοιπόν?", θα ρωτήσουν οι όρθολογιστές. Δεν είναι δα και τόσο πρωτότυπη η ιστορία ενός πλοίου που βυθίζεται γιατί συναντά πάγους στον Βόρειο Ατλαντικό!!
Μπορεί να είναι κι έτσι. Μια προσεκτική ματιά όμως στα στοιχεία του βιβλίου προκαλεί αν μη τι άλλο εντύπωση, αφού οι ομοιότητες της μυθοπλασίας με την πραγματικότητα είναι πάρα πολλές.
Στον παρακάτω πίνακα έχουμε συγκεντρώσει τα πραγματικά στοιχεία του ναυαγίου του Τιτανικού και τα όσα περιγράφει ο Robertson στην νουβέλα του, 14 χρόνια πριν. Στοιχεία που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο πλοίων αλλά και τις λεπτομέρειες των δύο ναυαγίων. Τα συμπεράσματα δικά σας!!

                                         Ναυάγιο   "Τιτανικού"                                        Ναυάγιο βιβλιου
Όνομα πλοίου:                            Τιτανικός                                                         Τιτάν

Χρονολογία:                                    1912                                                             1898 (14 χρόνια πριν το ναυάγιο)
Διαδρομή:                   από Αγγλία προς Αμερική                                    από Αμερική προς Αγγλία
Αριθμός ταξιδιών:           παρθενικό ταξίδι                                                     τρίτο ταξίδι
Επιβαίνοντες:                              2200                                                                   2000
Επιζήσαντες:                          περίπου 700                                                            13
Ναυαγοσωστικές λέμβοι:            20                                                                        24
Μήνας ναυαγίου:                     Απρίλιος                                                               Απρίλιος
Ώρα ναυαγίου:                          23.40                                                                     24.00
Αιτίες ναυαγίου:          α. σύγκρουση με παγόβουνο                          α. σύγκρουση με παγόβουνο
                                     β. έλλειψη σωστικών λέμβων                        β. έλλειψη σωστικών λέμβων
                                     γ. μεγάλη ταχύτητα                                            γ. μεγάλη ταχύτητα
Μήκος πλοίου:                         882 μ.                                                                     800 μ.
Βάρος πλοίου:                        46.328                                                                    45.000
Συνολική ιπποδύναμη:          45.000                                                                    40.000
Εκτόπισμα:                             66.000                                                                     45.000
Προπέλες:                                   3                                                                                3

Σύμπτωση, προφητεία ή συνωμοσία ;
Μελετώντας προσεχτικά τον πίνακα με τις ομοιότητες μεταξύ του βιβλίου "Futility" - που γράφτηκε το 1898 - και του ναυαγίου του "Τιτανικού"- που έγινε το 1912- το ερώτημα που πρoκύπτει είναι εύλογο: είναι απλή σύμπτωση, προφητεία ή επιβεβαίωση των διαφόρων θεωριών συνωμοσίας; Μπορεί δηλαδή η νουβέλα αυτή να... ενέπνευσε κάποιους να "σκηνοθετήσουν" το μεγαλύτερο ναυάγιο της ιστορίας;
Τι λένε οι οπαδοί της "σύμπτωσης"!
Η περίπτωση του "προφητικού" βιβλίου, έχει απασχολήσει εκατοντάδες ερευνητές, συγγραφείας, αναλυτές, δημοσιογράφους, ντοκιμαντερίστες, αλλά και απλούς "εραστές" της αναζήτησης. Εκείνοι που κατά καιρούς έχουν εκφράσει την επιφυλακτικότητα και την δυσπιστία τους ως προς τις "προφητικές ικανότητες" του συγγραφέα, έχουν δύο βασικά επιχειρήματα:
1. Η ύπαρξη μιας φωτογραφίας που δείχνει το εξώφυλο του το βιβλίου του Robertson με χρονολογία έκδοσης 1912 - δηλαδή την χρονιά που ναυάγησε ο "Τιτανικός". "Πιθανότατα ο συγγραφέας να έκανε επανέκδοση του βιβλίου του, αμέσως μετά το ναυάγιο και να πρόσθεσε τα στοιχεία", λένε.
2. Το γεγονός ότι η ναυπήγηση του "Τιτανικού" δεν ήταν απόρρητο μυστικό και είχε απασχολήσει τον Τύπο της εποχής πολλά χρόνια πριν ξεκινήσει για το παρθενικό του ταξίδι. Συνεπώς ο Robertson πήρε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είχαν δημοσιευτεί , τα έκανε νουβέλα και απλώς ήταν τυχερός ως προς ένα- δυο στοιχεία που έτυχε να είναι ίδια στην εξέλιξη της ιστορίας.
Οι παραπάνω εξηγησεις θα μπορούσαν να είναι πολύ πειστικές - αν δεν τις κατέρριπταν και τις δύο οι οπαδοί της "προφητείας"!
Τι λένε οι οπαδοί της "προφητείας".
Ως προς το εξώφυλλο του βιβλίου που αναφέρει ως χρονια έκδοσης το 1912, είναι μεν γνήσιο, λένε, αποτελεί όμως τη δεύτερη κυκλοφορία του βιβλίου και μάλιστα με λίγο διαφορετικό τίτλο.
Συγκεκριμένα όταν τον Απρίλιο του 1912 έγινε το ναυάγιο του "Τιτανικού", ήταν φυσικό το βιβλίο "Futility" να θεωρηθεί "προφητικό" αφού είχε περιγράψει με απίστευτη ακρίβεια το γεγονός 14 ολόκληρα χρόνια πριν. Για το λόγο αυτό η νουβέλα επανακυκλοφόρησε με τίτλο "Futility-The Wreck of the Titan", χωρίς να αλλάξει κανένα στοιχείο από την αρχική έκδοση!
Ως προς τα σχέδια ναυπήγησης του "Τιτανικού", μπορεί μεν να είχαν διαρρεύσει στον Τύπο της εποχής, αλλά αυτό έγινε το 1909 οπότε και ξεκίνησε η κατασκευή του. Επιπλέον ακόμη και ως ιδέα, η ναυπήγηση του πλοίου δημιουργήθηκε το 1907. Δεδομένου ότι η νουβέλα του Robertson γράφτηκε το 1898 είναι μαθηματικά αδύνατο ο συγγραφέας να "έκλεψε" στοιχεία από τους κατασκευαστές του "Τιτανικού".
Οι πιθανές εξηγήσεις
Το ερώτημα λοιπόν που γεννιέται είναι "πώς είναι δυνατόν κάποιος να προέβλεψε το μεγαλύτερο ναυάγιο όλων των εποχών 14 χρόνια πριν αυτό συμβει;" Οι πιθανές απαντήσεις, είναι αρκετές. Ο καθένας επιλέγει εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στο μυαλό, την κουλτούρα και την αντίληψη του.
Εξήγηση πρώτη: Ναι, μπορεί ο συγγραφέας του βιβλίου να "προφήτευσε" το ναυάγιο του "Τιτανικού". Οι προαiσθήσεις που εμφανίζονται πριν από μεγάλες καταστροφές δεν είναι κάτι σπάνιο- αν και αμφισβητείται έντονα.
Εξήγηση δεύτερη: Μπορεί ο Robertson να έγραψε εντελώς τυχαία μια ιστορία που λίγα χρόνια μετά έγινε πραγματικότητα. Οι συμπτώσεις - ακόμη και στην ακραία τους μορφή-υπάρχουν στη ζωή μας.
Εξήγηση τρίτη: Το βιβλίο αποτελεί απόδειξη μίας από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες όλων των εποχών. Αν δεχτούμε ότι ο "Τιτανικός" βυθίστηκε κατόπιν οργανωμένου σχεδίου, τότε ενδεχομένως το βιβλίο του Robertson να αποτέλεσε πηγη έμπνευσης για εκείνους που ήθελαν να προκαλέσουν την τραγωδία. Στην περίπτωση αυτη ήταν η ζωή που αντέγραψε τη μυθοπλασία!

«Έφυγε» ο Γιώργος Φούντας





"Εφυγε" σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο Γιώργος Φούντας στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, όπου νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας λόγω της νόσου Αλτσχάιμερ.
Ο σπουδαίος ηθοποιός, γεννήθηκε το 1924 στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Βγήκε στο στίβο της ζωής από πολύ μικρή ηλικία, όταν μοίραζε γάλα με το ποδήλατο του βοηθώντας το γαλατά πατέρα του και παράλληλα μελετούσε μεγάλους συγγραφείς και διάβαζε ποίηση!
Την απόφαση να ασχοληθεί με την ηθοποιία την πήρε μετά το θάνατο ενός στενού του φίλου και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Συμμετείχε σε πολλές θεταρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, αλλά μία σκηνή με πρωταγωνσιτή τον ίδιο έχει περάσει για πάντα στην ιστορία! Η τελευταία σκηνή από την ταινία Στέλλα με τη Μελίνα Μερκούρη και η κλασική ατάκα "Φύγε, Στέλλα, κρατάω μαχαίρι!" θα μείνει ανεξίτηλη στον χρόνο!
Τα τελευταία χρόνια, ο Γιώργος Φούντας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα οποία τον είχαν εγκλωβίσει να ζει μέσα στο σπίτι του. Στο πλευρό του, άγρυπνος φρουρός, η λατρεμένη σύζυγός του Χρυσούλα Ζώκα, αλλά και ο μοναχογιός τους Πάνος και η νύφη του Μαρία.
Μία οικογένεια που ζούσε αρμονικά κάτω από την ίδια στέγη, στο σπίτι τους στην 'Ανω Γλυφάδα, έχοντας ως κύρια προτεραιότητά της, τη φροντίδα του πάτερ- φαμίλια! 'Ολο αυτό το διάστημα, οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του αγαπημένου ηθοποιού, αλλά οι δικοί του άνθρωποι είχαν επιλέξει να μείνουν σιωπηλοί!
Μια στάση ζωής που έτσι κι αλλιώς ακολουθούσε σε όλη του την πορεία ο Γιώργος Φούντας, μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Με "τον έναν και μοναδικό έρωτα της ζωής του" όπως την αποκαλούσε, γνωρίστηκαν το 1963. Φημισμένη χορεύτρια της εποχής της εκείνη, μόνιμη παρτενέρ του Μανώλη Καστρινού, μόλις την είδε να χορεύει πάνω στη σκηνή ένιωσε ότι "αυτή είναι η γυναίκα που αναζητούσε"!
Παλικάρι μέχρι το τέλος, αντιμετώπισε με θάρρος και αξοπρέπεια την περιπέτεια με την υγεία του, που τα τελευταία χρόνια είχε επιδεινωθεί λόγω της ηλικίας του! 'Ενα ακόμη σπουδάιο μέλος της μεγάλης θεατρικής οικογένειας, αφήνει αυτόν τον κόσμο για να συναντηθεί με τους άλλους μεγάλους στη σκηνή του ουρανού! Καλό ταξίδι!

Devils Tower ( Ο πύργος του Διαβόλου)


Ο μυστηριώδης “Πύργος του Διαβόλου” (Devil’s Tower), βρίσκεται στο βορειοανατολικό Wyoming των ΗΠΑ. Έχει ύψος πάνω από 385 μέτρα, λίγο πιο ψηλό από το Empire State Building, το οποίο είναι περίπου 381 μέτρα. Ο βράχος αυτός δημιουργήθηκε περίπου πριν 65 εκατομμύρια χρόνια από ηφαιστειακή δραστηριότητα και έχει το σχήμα των γυναικείων γοφών, γεγονός που δημιουργήθηκε από την διάβρωση των περιβαλλόντων μαλακών υλικών από την σκληρή εσωτερική δομή. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που ακολουθούν!




























Η πύλη της κολάσεως





Η πύλη της κολάσεως
Η “Πύλη της Κολάσεως”, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη τοποθεσία, βρίσκεται στο Ουζμπεκιστάν, κοντά στην μικρή πόλη Darvaz.

Στην προσπάθεια τους οι γεωλόγοι να βρουν φυσικό αέριο μέσω γεωτρήσεων, έφεραν στην επιφάνεια το συγκεκριμένο γεωλογικό στοιχείο, τον συγκεκριμένο δηλαδή θάλαμο φυσικού αερίου. Η ιστορία του ήρθε στο φως μόλις πριν 35 χρόνια και όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες με την γεώτρηση στο σημείο αυτό, το βάθος του είναι πάρα πολύ μεγάλο.
Όπως καταλαβαίνετε, λόγω του γεγονός πως ο θάλαμος αυτός είναι γεμάτος αέριο, κανείς δεν θέλησε να μπει μέσα. Τελικά, οι μελετητές απέδειξαν πως το αέριο αυτό δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά αντιθέτως είναι εξαιρετικής ποιότητας και όπως θα δείτε καίει εδώ και 35 χρόνια χωρίς καμία παύση.
Η πύλη της κολάσεως
Η πύλη της κολάσεως
Η πύλη της κολάσεως
Η πύλη της κολάσεως
Η πύλη της κολάσεως
Η πύλη της κολάσεως
Η πύλη της κολάσεως